NSV HOUZEE!
"Harop! Harop, de trompe steekt!
De boeien los, de banden breekt!"

De NSV! is er niet voor alle studenten, wel voor jou!
Op zoek naar meer informatie of gewoon zin om eens langs te komen op een clubavond? Neem vandaag nog contact op!


Wees radicaal, wees principieel, wees absoluut;
Wees hetgeen de burger noemt: extremist.
Geef uzelf zonder meten of rekenen.
Aanvaard de zogenaamde levensrealiteit niet;
En laat u niet door het leven aanvaarden.
Geef nooit het strijdbeginsel op.
7 Afdelingen

De NSV is actief in elke grote studentenstad, met afdelingen in Leuven, Gent, Antwerpen, Brussel, Hasselt, Mechelen en Westland (Kortrijk-Brugge-Roeselare).
3 Pijlers

De werking van de NSV is gebaseerd op drie peilers: ideologische vorming, politieke actie en traditionele studentikoziteit.
1 Vereniging

Onze grijze pet, die is voor het leven, net als de vrienden die je bij ons maakt. Als NSV'ers zijn we geen 'netwerk', we zijn een familie.
De missie
Het oud Sint-Jorisgild
De Nationalistische Studentenvereniging ontstond in de jaren '70 - een moment waar links de universiteiten beheerste en de traditionele Vlaams-nationale studenten ideologisch verwaterden.

Onze missie toen was om het nationalisme op een principiële en radicale manier uit te dragen - en dat is het nog steeds.

Als NSV! kiezen we resoluut voor de Vlaamse onafhankelijkheid. Elk volk heeft immers het recht om haar eigen lot te bepalen. Elk volk heeft het recht op een eigen natie. Ook het onze.

Nationalisme is echter meer dan enkel separatisme. Als nationalisten willen we onze eigenheid behouden. We zijn geen grijze kosmopolieten die er overal ter wereld hetzelfde uit zien - en we zijn evenmin individualisten die enkel losse verbanden met hun medemens aangaan.

Voor ons is het individu steeds geworteld in verschillende gemeenschappen: een gezin, een volk, een cultuur. Die gemeenschappen bieden geborgenheid en veiligheid. We delen hen met mensen die op ons lijken, met wie we een verleden en een toekomst delen.
De massale migratie naar Europa heeft de gemeenschappen van zowel gastland als immigrant onder druk gezet. De gevolgen zijn duidelijk: Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk, meisjes durven niet langer alleen op de bus en er heerst wederzijds onbegrip. Voor ons is het genoeg geweest: de kraan dicht - en wie de wet breekt, zich niet aan wenst te passen of weigert te werken, mag terug naar huis.

Tegelijkertijd ijveren we ook voor een Europese buitenlandvisie die niet langer in naam van mooie principes (maar in feite steeds voor eigen belangen) de Arabische en Afrikaanse wereld destabiliseert. Onze ideeën over geopolitiek zijn duidelijk: Europa moet haar eigen continent kunnen verdedigen - niet het vuile werk van de VS opknappen.

Vlaams student,
uw plaats is bij de NSV!
Made on
Tilda